dilluns, 5 de novembre del 2012

Pressupostos municipals 2013

El proper dimarts 6 de novembre es presentaran a ple els pressupostos castellarencs pel 2013, si els Maies tenien raó ens és del tot indiferent el tema però si no... ens interessa eh!. L’ajuntament de Castellar no ens ha enviat cap informació però a base de fer poble (manera digne de fer safareig), el Mirador en Boles ha sabut que l’Icnesi Jimènes i l’Óscar Lumàs s’han reunit moltíssim a la font del cosidor per a elaborar els pressupostos mentre es feien bufandes de ganxet, el resultat ja el veurem però no els hi treurem mèrit: ho han intentat.





En Lumàs al balcó del Palau Tolrà.  "Tocant pasta"        || MeB


L’ajuntament de Castellar (el PSCoe) vol arribar a deure menys del 75% del deute quan ja no regni a la vila, aquest deute que arrossega el solucionarà fent “petites” amortitzacions d’uns 3 milions d’euros. Fins i tot el nostre company -l’Home Acollonidor- s’ha quedat esmaperdut sense saber d’on pensen treure tals euros. Serà així companys:


  • Els impostos generals pujaran un 3’5% d’IPC a excepció dels impostos urbanístics, entre d’altres. Ens agradarà saber quins sous i pensions pujaran aquest IPC l’any vinent però endavant que no ha estat res i tots som d’esquerres, progressistes i volem el benestar del poble.
  • A més, fonts municipals afegeixen “com a excepció, el rebut mig de l’aigua s’apujarà 3,66 euros al mes a causa principalment del preu de compra de l’aigua a Aigües Ter-Llobregat” Ara bé, com que tot Castellar treballa al polígon desèrtic de Can Bages ho pagarem amb molt de gust, jurao!
  • En lletra petita el MeB voldria afegir que és força possible que el curs 2013-2014 aparegui una nova tarifa de l’escola de Música Torre Balada i les escoles Bressols Els Colobrers i El Coral, per allò de fer els serveis més accessibles i públics.

Ara que ja esteu esmaperduts i acollonits des del Mirador en Boles us voldríem animar traslladant els ànims que ha donat el govern estatal vers el final de la crisi econòmica però la veritat és que ens fa por que ens creixi el nas i ens mantenim aliens a aquesta alegria.

Ara bé, nosaltres ciutadans d’aquest tros del Vallès, no som els únics que cobrarem alguna punyalada pública, l’ajuntament reduirà 450.000€ en despeses de personal. El PSC, sempre contrari a les retallades, sembla que s’ha destapat amb els acomiadaments i no cobertures de baixes temporals, com la Generalitat amb els docents. Així, com a dada curiosa, cal assenyalar que respecte al 2011 actualment hi ha 19 treballadors menys a la casa Gran. Davant de tot això ens plantegem dues opcions:

1. Alguna cosa deixarà de funcionar a l’ajuntament i no ens ho volen explicar.
o bé
2.  Els funcionaris que han perdut la feina es dedicaven a donar vida al facebook del batlle, molt deixat últimament.


Davant de tot això seguim sense veure clar aquests milions d’euros però vaja, que segur que tindrem alguna sorpresa!!
Aclariment; La sorpresa no tindrà res a veure amb els dos càrrecs de confiança, poden estar tranquils que no aniran a l’OTG (INEM). La seva tasca és primordial i els assegurem els seus 108.000€.


ViscACastellar!


El redactor en cap
L'Estevet de Castellar

1 comentari:

  1. sembla que avui hi ha ple a les 5 de la tarda, correrà la pasta

    ResponElimina